Nieuws vanuit El'sina

2020

Dit jaar beloofd weer een jaar te worden met veel activiteiten.

Els Nuisker begeleidt in de Boomhut veel leerlingen uit het basisonderwijs. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 bij de voorbereiding op het Voortgezet onderwijs. De (cito-)toetsen en het zoeken naar de beste school is spannend voor de kinderen en hun ouders. Voor leerlingen uit alle groepen geldt dat er veel aandacht is voor begrijpend lezen, en taalontwikkeling. Sinds enkele maanden wordt er Engelse les gegeven door Faye. Ook bestaat de mogelijkheid tot bijles rekenen en wiskunde. Belangstellenden kunnen dit melden via het contactformulier. Of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op maandagavond is Zen in Diemen er voor een rustmoment en op woensdag wordt er hatha yoga gegeven door Natalja.

Wordt vervolgd... 

Groep 8 onderweg naar voortgezet onderwijs

De Boomhut ondersteunt een grote groep leerlingen.  De groep 8 van de cursus 2018 - 2019 'op weg naar V.O.' is klaar en wij hopen een bijdrage geleverd te hebben aan het groeien van leerlingen tot zelfstandige, betrokken wereldburgers, die beseffen dat verschillend zijn mag en dat iedereen evenveel waard is.

Ik mag zijn wie ik ben.
Ik durf initiatief te nemen.
Ik mag anders denken en kritisch zijn.
Ik mag fouten maken, daar leer ik van.
Ik ben verantwoordelijk voor mijn gedrag.
Ik toon belangstelling voor de wereld.
Ik zorg voor de natuur en het milieu.
Ik ben aardig en zorg goed voor mijzelf.
En ben ook zorgzaam voor andere mensen.

 

2008 jubileum 10 jaar El'sina 2018

Met trots en voldoening kijken we terug op 10 jaar El'sina. Opgericht op 17 juni 2008. De eerste verhuur was op 17 november 2008. Vanaf die eerste dag vinden taallessen plaats in het kader van de inburgering. Sindsdien biedt El'sina ruimte en een platform aan initiatieven op het gebied van opleiding en training, gezondheid en beweging en verdieping en reflectie. Binnen El'sina is een groep professionals werkzaam die zelfstandig en in samenwerking als partners hun bijdrage leveren. Onder de noemer De Boomhut biedt El'sina onderwijsactiviteiten aan voor leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Hierbij wordt samengewerkt met de scholen in Diemen.

Het 10-jarig bestaan vormt de omlijsting van verschillende feestelijke evenementen. Zo heeft de stichting Sfeermakers in de herfstvakantie een feestje georganiseerd voor kinderen. Er was een workshop kleding maken van kranten, afgesloten met een mode-show. Een foto-impressie vind je hier.
Begin november heeft Praktijk kindervreugde het Diwali lichtjes-feest georganiseerd.

Op 10 december organiseert El'sina in samenwerking met sfeermakers evenementen een workshop duurzame kerst. Met behulp van divers materiaal een kerstboom maken.en je krijgt tips over andere versieringen om zelf te maken. De avond begint om 19:30 en eindigt om 21:30. De bijdrage in de kosten bedraagt  € 10,00. Opgave en inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Nieuwe en oude initiatieven, het voorjaar ontluikt

 Cambium is de latijnse naam voor de groeilaag van een boom.
Het is een dun laagje net onder de schors.
Daarbinnen vindt het vervoer plaats van de wortels tot in de puntjes van de bladeren en de uiteinden van de boom.

Ook in El'sina staat de ontwikkeling niet stil. Bijna ongemerkt ontstaan initiatieven.
Dit jaar organiseert Marjanne Hendriks weer de lentespecial: Luistercursus Mattheüspassion van Bach.
U bent welkom op dinsdagavonden 13, 20 en 27 maart.
Een cursus voor de liefhebber, ongeacht (muzikale) achtergrond. Informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Helemaal nieuw zijn de bijeenkomsten onder de titel hormoonpraat, georganiseerd door Floor van Teeseling en Catherina Tuyp.
Dit zijn informatieve theekransen over de overgang. De eerste is op woensdag 14 februari van 19:00 tot 21:00 uur.

Wij zijn blij alvast te kunnen melden dat er in Diemen weer een kunstroute wordt georganiseerd. op 20 en 21 april. Bij ons komen twee leden van de Kunstkring: José van Engen met beelden en Magda Wieclawska met schilderijen.

El'sina De Boomhut staat bekend om haar onderwijsactiviteiten. Ook de komende jaren organiseren wij opnieuw het traject Op weg naar het voortgezet onderwijs. In overleg met de school kunnen Leerlingen uit groep 7 worden aangemeld.
Regelmatig krijgen wij verzoeken voor ondersteuning bij rekenen en bijles wiskunde. Dit kunnen wij bieden. geïnteresseerden kunnen zich melden via ons contactformulier.

Binnenkort meer nieuws over activiteiten. Kijk ook in de agenda.